Joogabrunssi ja Hesarin juttu

 

Tästähän se kaikki lähti, erittäin onnistuneesta joogabrunssista ja Hesarin jutusta ja meiliini saapuneista reseptikyselyistä. Reseptejä oli kyselty ennenkin, ja aina olin ajatellut että jonain päivänä teen vielä asialle jotain :D. No nyt on se päivä!

Joogabrunssin idea syntyi jo ajat sitten, oli hauska ajatus yhdistää kaksi kivaa asiaa; jooga ja syöminen!Kun tapasin joogaopettaja Taavi Kassilan, joka on joogannut jo 50 vuotta ja vielä 60 vuotiaana jaksaa seurata guruaan ympäri maailmaa ja opettaa joogaa, kysyin häntä opettajaksi. Kun Taavia vaivannut keuhkosairaus esti häntä lähtemästä gurunsa Amerikan kiertueelle lyötiin päivä lukkoon.

Joogabrunssi päivä oli ankea. Ei satanut, mutta raskaat harmaat pilvet roikkuivat ja tuuli meinasi viedä hiukset päästä. Päätimme siirtää brunssi Kääntöpöytää vastaapäätä olevaan petankkihalliin. Olin hieman huolissani petankkihallin tunnelmasta, hiekkalattiat ja ihme fotot parhaista pelaajista seinillä, eivät olleet aivan sitä ideaaleinta joogasali- matskua :D. Mutta om-mantran kaikuessa salissa, huoleni haihtui, tunnelma oli ihana!

Joogabrunssille halusin tehdä sellaisen menun, joka maistuis itsellenikin. Eli gluteeniton, vegaaninen (tietysti) ja sokeriton. Alussa mietin onko tässä nyt liian iso pala purtavaksi, mutta kun suunnittelu alkoi, ideoita pulppusi! Seuraavanlainen menu päätyi tarjolle:

Lämmin mangold-papukeitto (sis.omaa satoa)
Lämmin perunasalaatti rucolapedillä (sis.omaa satoa)
Oman sadon vihreä salaatti (sis. omaa satoa)
Etiopialaiset mausteiset linssit (sis.omaa satoa)
Hirssisalaatti mintulla ja korianterilla
Gluteeniton siemenleipä + hummusvalikoima
RAW puolukka voimapallot
RAW tattari-chia mustikkatuorepuuro
RAW hedelmäsmoothie inkiväärillä
Kylmä anis-iiso minttujuoma (sis.omaa satoa)
Kääntöpöydän yrttitee (sis.omaa satoa)
Reilunkaupan luomukahvi

Omaa satoa meinaa meidän kasvihuoneessa kasvatettua. Huonojen säiden vuoksi sato on hieman myöhässä, mutta salaattia ja esim. minttua on runsaasti. Yritin sitten ujuttaa menuun mahdollisimman paljon omaa tavaraa.

Kehuja tuli paljon, paljon enemmän kuin odotin :D! Suosikiksi nousivat puolukkapallot, siemenleipä jonka resepti löytyy täältä ja mustikkatuorepuuro. Niiden reseptit on siis julkaistava! Täällä

Joogabrunssissa tuli käymään Hesarin kivat toimittajat, juttu luettavissa täältä.Tosin otsikko oli hieman harhaanjohtava, sillä brunssit ovat aina olleet täynnä. Kommenttini jutussa olivat mitä olivat, mut mun jutut aina onkin vähän shaibaa :D! Myös Huvudstadbladet teki Kääntöpöydästä ja Kääntöpöydällä pidettävästä Haarukanjälki-tapahtumasta ison jutun.

hesari

HBL

Kivaa, että tekivät. Mielestäni Kääntöpöytä paikkana on niin siisti että kaipaa enemmänkin julkisuutta ja toivon että enemmän ihmisiä tulisi pyörähtämään 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s